Henny

`Via een bijzondere weg van persoonlijke ontwikkeling, waarin naar voren kwam dat er nog wat stappen gezet moesten worden, kwam ik bij Elly terecht. Haar kennis over lichaamsgerichte therapie en het feit dat ze een christelijke therapeute is deed mij beslissen bij haar een afspraak te maken.. En daar heb ik geen spijt van …

Een eerder psychologisch traject 30 jaar geleden heeft mij geleerd met mijn emoties om te gaan, maar Elly liet mij ontdekken dat de kern niet (volledig) was aangepakt. Via de duplo poppetjes en haar inzichten kwamen we bij de diepere lagen terecht en kreeg ik nieuwe eye-openers.. Ze stelde voor om de blokkades middels bijv. EMDR te behandelen.. Ik vond het een bijzondere ervaring en het heeft me geholpen weer terug te komen bij m’n ware zelf, m’n gevoel met betrekking tot grenzen… m’n zelfwaarde en kracht  ..

Daarnaast hebben we fijn gesproken over de diepere onderwerpen van het leven, haar gebeden en zegeningen waren hartverwarmend..

Elly is een vriendelijke, rustige en deskundige therapeute, ik voelde me snel op m’n gemak en veilig bij haar..  en ben dankbaar voor haar hulp !!´

Henriëtte

`In een moeilijke periode in mijn leven ben ik bij Elly terechtgekomen. Ik heb eerst een reguliere psycholoog bezocht, maar merkte dat ik – door mijn christen-zijn – vaak de aansluiting miste bij die psycholoog. Daarnaast wilde die psycholoog EMDR toepassen, maar omdat ik daar niet mee bekend was, vond ik dat eerst een beetje eng en zou ik dat liever doen bij iemand die ook christen is. Op die manier ben ik bij Elly terechtgekomen. Ik voelde me direct vertrouwd bij haar, ze is rustig, neemt de tijd om naar je te luisteren en je merkt dat ze ook écht luistert. En het blijft niet bij luisteren alleen, ze geeft altijd weer handvatten mee om mee verder te kunnen.

Ik heb een aantal EMDR-sessies gehad bij Elly, ik merkte niet altijd meteen effect maar het was wel fijn om heftige gebeurtenissen op die manier nog eens te evalueren. Tot ik laatst een gesprek had met een vriendin waarin zij refereerde aan een voor mij heftige gebeurtenis. Ik wist eerst niet goed waar ze het over had. Later die dag bedacht ik me dat we die gebeurtenis hadden behandeld tijdens één van de EMDR-sessies. Dat mijn vriendin erover begon en het mij niet veel deed, zegt genoeg over de effectiviteit van EMDR. Ik ben die heftige gebeurtenis niet vergeten, maar heb het een plekje kunnen geven en het ligt niet meer vooraan in mijn gedachten/mijn gevoelsleven.

De sessies bij Elly hebben me geholpen te ontdekken dat ik er mag zijn, met mijn mening, mijn angsten, mijn talenten en mijn tekortkomingen. Dat ik er voor anderen mag zijn, maar dat mijn welzijn allereerst belangrijk is. Vanuit die gedachte kan ik mezelf ook weer geven aan anderen. Ik ben nog steeds dezelfde persoon met dezelfde karaktertrekken, maar ik kan dingen nu beter een plekje geven en doordat ik me bewust ben van mijn valkuilen kan ik – met de handvatten die Elly me heeft gegeven – vol vertrouwen op God en in mezelf mijn levensweg verder gaan!´

Albertine

Mijn ervaring met EMDR heeft mijn leven 100% gelukkiger gemaakt.

“Traumatherapie moet je daar wel aan beginnen” werd er tegen me gezegd
. Zo dacht ik er zelf ook over, maar ik dacht, wie het niet probeert, weet het ook niet.
 En eerst maar eens proberen, stoppen mag je altijd! Bij het eerste gesprek voelde het voor mij al vertrouwd. Elly geeft je een vertrouwd gevoel, geeft je rust en ruimte om alles wat je kwijt wil te zeggen. En daarbij geeft ze je tips die je kunt gebruiken om het positieve eruit te halen van de nare ervaringen.

Ik had niet gedacht dat EMDR veel gevoelens en emoties naar boven laat komen en om zet naar kracht.

Het mooiste van Elly vind ik, dat ze alles met de liefde van God doet, aan het einde bidt ze altijd voor je. En dat vind ik mooi en fijn, dat geeft nog meer rust en kracht.

Ik ben nu een mooie sterke vrouw die nu positief in het leven staat.

Jan & Anita

Wij kennen Elly Donswijk al een aantal jaren als onze gezinscoach en orthopedagoge.

Sinds 2010 zijn wij als echtpaar bij haar voor gezinsproblemen en psychische klachten onder behandeling geweest. Dit mede in verband met onze dochters, die net als wij beiden aan depressies lijden en bovendien te maken hebben met een AD(H)D problematiek.

Elly is op haar vakgebied een echte capaciteit. Bovendien heeft zij ons ook diverse praktische tips op het gebied van (overheids)voorzieningen gegeven, waar wij verder mee konden. Omdat Elly op christelijke basis werkt, kunnen in tegenstelling tot seculiere hulpverleners, ook godsdienstige aspecten aan de orde komen. Weliswaar zijn die bij laatstgenoemde groep ook niet onbespreekbaar, maar omdat Elly Donswijk zelf praktiserend christen is, wordt men door haar betere inlevingsvermogen veel sneller begrepen.

De kracht van Elly is haar innemende optreden, waardoor de noodzakelijke afstand tussen cliënt en hulpverlener veel minder domineert. Wij voelden ons namelijk direct al door haar op ons gemak gesteld en zien haar inmiddels als het ware als een soort goede zeer deskundige vriendin, die naast haar cliënten staat en deze de juiste weg wijst als het moeilijk wordt, zonder daarbij de objectiviteit uit het oog te verliezen.

Jan & Anita

Jasmijn

Ervaring EMDR therapie

Na een geweldsincident op mijn werk in de hulpverlening, waarvoor er al enkele kleine geweldsincidenten waren geweest, blokkeerde ik volledig en was ik niet meer in staat mijn werk te doen. Van mijn werkgever kreeg ik de tip om EMDR te gaan volgen bij Elly.

Best spannend, want ik had er nooit eerder van gehoord. Elly stelde me direct op mijn gemak en liet me mijn verhaal vertellen, waar ze alle begrip voor had. Zelf was ik bang dat ik me eigenlijk aanstelde, Elly liet direct merken dat dit niet het geval was en dat het echt heftig geweest was. Dit maakte alles voor mij al een stukje gemakkelijker.
Daarna volgde de EMDR therapie. Heel bijzonder hoe dit in zijn werk gaat; met een koptelefoon op hoorde ik tikjes die van mijn ene hersenhelft naar mijn andere hersenhelft gingen. Daarbij moest ik de situatie voor ogen nemen die gebeurd was en vanzelf kwam dan het angstige gevoel erbij, wat ik door de situatie had gekregen. Al na de eerste sessie voelde ik mijn angst, die ik had opgebouwd, verminderen. Na ongeveer vijf sessies kon ik zeggen dat mijn angst verdwenen was, terwijl ik nooit gedacht had dat die angst nog weer voor goed zou verdwijnen.

Daarna heeft Elly, d.m.v. legopoppetjes, de situatie die ik had meegemaakt voor mij nagebootst. Dit zorgde ervoor dat ik de situatie kon relativeren en dit gaf mij ook handvaten hoe een volgende keer te handelen in zo’n situatie.

Het mooiste van alle sessies was het gebed aan het begin en aan het eind van de sessie. Elly liet mij hier vrij in om hiervoor te kiezen, maar ik geloof zeker dat zonder de zegen en de hulp van God, mijn angst niet verdwenen was en de sessies niet geholpen hadden.
Ik raad iedereen, die een nare/angstige ervaring heeft opgedaan en hierdoor geblokkeerd word, aan om bij Elly in therapie te gaan. Je raakt je angst kwijt en ik durf te zeggen dat je er sterker uitkomt!

Nu, een half jaar later, kan ik zeggen dat ik mijn werk met nog veel meer plezier doe, maar me ook een stuk sterker voel staan. En dat is mede dankzij de therapie. Het is echt goed geweest!

Stephanie

Na enige jaren therapie bij Elly durf ik nú te zeggen: ik mag er zijn, ik ben een parel én kon iemand mogen vergeven ondanks alles (dát brengt genezing) en ben super gelukkig!!

Elly is een hele lieve betrouwbare, geduldige en rustige vrouw. Ze werkt niet alleen maar doet dit samen met de Heer en dat straalt ze ook uit.

Mijn leeftijd is 52 jaar en deed de therapie met de duplo-poppetjes en dat was super.
Het “beeld” wat je dan op tafel ziet staan, blijft lang in je gedachten en dat werkte voor mij heel prettig. Het lijkt misschien kinderachtig maar dat is het absoluut niet!

Hopelijk mag Elly sámen met de Heer nog veel andere mensen helpen zoals dat bij mij is gebeurd!!

Stephanie


W: “Elly is betrouwbaar, vriendelijk,integer, authentiek, rustig, zij heeft een prettige stem.”
E: “Koninginnedag trauma: De nare gebeurtenis zit nu op de goede plek in mijn hoofd”
H: “Er is meer afstand gekomen tot de gebeurtenis”
K: “Ik kan weer gelukkig worden…”
C: “Fijn dat de Here Jezus erbij betrokken wordt. Er is nu rust over de situatie”
D: “Superfijn!! Ik heb EMDR als enorm effectief beleefd. Met gewone gesprekken was ik langer bezig geweest.”
H: “Ik voel me veel sterker; de blokkades zijn weg!”
L: “Ik heb het afgelopen jaar een krachtig groeiproces doorgemaakt. Ik ben zeer tevreden over de behandeling en ik voelde me veilig.”
B: “Ik had niet gedacht dat tijdens de EMDR zoveel omhoog zou komen. De gedachten die ik van onze Hemelse Vader kreeg tijdens de gesprekken, EMDR of tijdens het gebed zijn ook een grote bemoediging geweest. Gebed vind ik een grote meerwaarde ten opzichte van reguliere hulpverlening.”
S: “Over Praktijk de Vlinder: Kenmerk: zorgzaam en toegewijd en ik sta centraal, het gaat om mijn beleving. Ik kan haar echt vertrouwen. Elly heeft het vermogen om de zaken te ontrafelen en in het juiste perspectief te plaatsen voor mij.”