Ervaring EMDR therapie

Na een geweldsincident op mijn werk in de hulpverlening, waarvoor er al enkele kleine geweldsincidenten waren geweest, blokkeerde ik volledig en was ik niet meer in staat mijn werk te doen. Van mijn werkgever kreeg ik de tip om EMDR te gaan volgen bij Elly.

Best spannend, want ik had er nooit eerder van gehoord. Elly stelde me direct op mijn gemak en liet me mijn verhaal vertellen, waar ze alle begrip voor had. Zelf was ik bang dat ik me eigenlijk aanstelde, Elly liet direct merken dat dit niet het geval was en dat het echt heftig geweest was. Dit maakte alles voor mij al een stukje gemakkelijker.
Daarna volgde de EMDR therapie. Heel bijzonder hoe dit in zijn werk gaat; met een koptelefoon op hoorde ik tikjes die van mijn ene hersenhelft naar mijn andere hersenhelft gingen. Daarbij moest ik de situatie voor ogen nemen die gebeurd was en vanzelf kwam dan het angstige gevoel erbij, wat ik door de situatie had gekregen. Al na de eerste sessie voelde ik mijn angst, die ik had opgebouwd, verminderen. Na ongeveer vijf sessies kon ik zeggen dat mijn angst verdwenen was, terwijl ik nooit gedacht had dat die angst nog weer voor goed zou verdwijnen.

Daarna heeft Elly, d.m.v. legopoppetjes, de situatie die ik had meegemaakt voor mij nagebootst. Dit zorgde ervoor dat ik de situatie kon relativeren en dit gaf mij ook handvaten hoe een volgende keer te handelen in zo’n situatie.

Het mooiste van alle sessies was het gebed aan het begin en aan het eind van de sessie. Elly liet mij hier vrij in om hiervoor te kiezen, maar ik geloof zeker dat zonder de zegen en de hulp van God, mijn angst niet verdwenen was en de sessies niet geholpen hadden.
Ik raad iedereen, die een nare/angstige ervaring heeft opgedaan en hierdoor geblokkeerd word, aan om bij Elly in therapie te gaan. Je raakt je angst kwijt en ik durf te zeggen dat je er sterker uitkomt!

Nu, een half jaar later, kan ik zeggen dat ik mijn werk met nog veel meer plezier doe, maar me ook een stuk sterker voel staan. En dat is mede dankzij de therapie. Het is echt goed geweest!