`In een moeilijke periode in mijn leven ben ik bij Elly terechtgekomen. Ik heb eerst een reguliere psycholoog bezocht, maar merkte dat ik – door mijn christen-zijn – vaak de aansluiting miste bij die psycholoog. Daarnaast wilde die psycholoog EMDR toepassen, maar omdat ik daar niet mee bekend was, vond ik dat eerst een beetje eng en zou ik dat liever doen bij iemand die ook christen is. Op die manier ben ik bij Elly terechtgekomen. Ik voelde me direct vertrouwd bij haar, ze is rustig, neemt de tijd om naar je te luisteren en je merkt dat ze ook écht luistert. En het blijft niet bij luisteren alleen, ze geeft altijd weer handvatten mee om mee verder te kunnen.

Ik heb een aantal EMDR-sessies gehad bij Elly, ik merkte niet altijd meteen effect maar het was wel fijn om heftige gebeurtenissen op die manier nog eens te evalueren. Tot ik laatst een gesprek had met een vriendin waarin zij refereerde aan een voor mij heftige gebeurtenis. Ik wist eerst niet goed waar ze het over had. Later die dag bedacht ik me dat we die gebeurtenis hadden behandeld tijdens één van de EMDR-sessies. Dat mijn vriendin erover begon en het mij niet veel deed, zegt genoeg over de effectiviteit van EMDR. Ik ben die heftige gebeurtenis niet vergeten, maar heb het een plekje kunnen geven en het ligt niet meer vooraan in mijn gedachten/mijn gevoelsleven.

De sessies bij Elly hebben me geholpen te ontdekken dat ik er mag zijn, met mijn mening, mijn angsten, mijn talenten en mijn tekortkomingen. Dat ik er voor anderen mag zijn, maar dat mijn welzijn allereerst belangrijk is. Vanuit die gedachte kan ik mezelf ook weer geven aan anderen. Ik ben nog steeds dezelfde persoon met dezelfde karaktertrekken, maar ik kan dingen nu beter een plekje geven en doordat ik me bewust ben van mijn valkuilen kan ik – met de handvatten die Elly me heeft gegeven – vol vertrouwen op God en in mezelf mijn levensweg verder gaan!´